Asperges de luxe

INGREDIENTEN VOOR4 PERSONEN
witte asperges 28
gerookte zalm 8 plakken
250g grijze garnelen
gehakt bieslook of platte peterselie 3 el
hoeveboter 150 g
hargekookte eieren 4
peper
zout
BEREIDING
Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden. Leg ze in een kookpan met koud water en verhit op zacht vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt en neem van her vuur. Laat de asperges nog 5 tot 10 minuten garen in het hete water, tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit de pan en laat uitlekken.
Smelt voor de saus de boter in een steelpannetje op zacht vuur. Schep de witte melkdeeltjes die bovendrijven voorzichtig weg met een lepel. Hou de geklaarde boter warm op een heel zacht vuur of boven een bain-marie.
Kook de eieren 10 minuten en plet ze met een vork.
Verdeel de plakjes zalm de asperges, de hardgekookte eitjes en de grijze garnalen over de borden. Lepel wat boter de eieren. Werk af met de bieslook of platte peterselie. Smakelijk