Aspergesoep met gerookte paling.

Ingrediënten:
25-30 gekookte asperges in stukjes
3 sjalotten (fijnsnipperen)
1 liter groentebouillon
50 ml. soya lightroom
200 gerookte paling (filet)
bieslook of platte peterselie indien gewenst voor de afwerking
Bereidingswijze
Zet een pan op en smoor de sjalotjes (niet laten kleuren) met wat boter.
Voeg de asperges en de bouillon toe. Je kunt ook enkele aspergekopjes meekoken en na 5 minuten eruit halen en afkoelen in ijskoud water (blancheren), zodat je ze op het laatst als decoratie kunt toevoegen.
Aan de kook brengen en 20 minuten laten pruttelen (totdat de asperges volledig gaar zijn). De soep mixen.
De gefileerde paling in stukjes en de gekookte aspergestukken verdelen over 4 borden en schenk de soep erbij, geutje soyalight voor de finishing touch.
Tip: Eventueel afwerken met bieslooksnippers of platte peterseliesnippers