Fusilli alla Amatriciana

Ingrediƫnten per persoon:
– 1 zakje >PowerSlim fusilli
– 40-50g hamblokjes (kan je vervangen door een hard gekookte ei als je de vegetarische versie wenst)
– 2 tomaten in stukjes
– 1sjalotje genispperd
– 1/2 teentje look
– 1/2 rode peper, zaadlijst verwijderen en heel fijn gesneden
– 1 el tomatenpuree
– 1/2 el roomboter
– 1/2 el olijfolie
– 1 handje verse basilicum, fijngehakt
– peper en zout
Bereidingswijze:

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking;
Verhit de roomboter in een pan en fruit het sjalotje, de knoflook en de rode peper circa 1-2 minuten.
Voeg vervolgens tomatenpuree, tomaten. Breng op smaak met peper en zout en laat 10-15 minuten op een laag vuur sudderen. Verhit de ofijolie in een andere pan en bak de hamblokjes bruin. Giet de fusilli af en voeg deze, samen met de hamblokjes, toe aan de tomatensaus. Garneer met verse basilicum.

Smakelijk!

Uit het boek Koolhydraatarm genieten: Inspiratie voor koolhydraatarme levensstijl uitgegeven bij PowerSlim