Grote garnalen met ras el hanout spinazie/tomaat van Pascale Naessens

INGREDIËNTEN

  • 300 g biologische garnalenstaarten (diepvries)
  • 4 grote tomaten
  • 200 g spinazie
  • 1 dl room

Uit de voorraadkast:

  • ras el hanout

Gaartijd
20 minuten

 

BEREIDING

Houd de diepgevroren garnalen onder stromend water en maak ze los van elkaar. De garnalen mogen nog bevroren zijn, maar ze mogen niet meer aan elkaar kleven. Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de (nog diepgevroren) garnalen gedurende ongeveer 2 minuten. Strooi er

2 koffielepels ras el hanout over en bak nog eens 2 minuten.

 

Snijd intussen de tomaten in plakjes. Haal de garnalen uit de pan, ook al zijn ze nog niet helemaal gaar, en leg ze op een bord. Leg de tomatenplakjes in de pan met het aanbaksel; dat geeft een lekkere smaak. Zet een deksel op de pan en laat 6 tot 8 minuten stoven. Roer de tomaten om en leg er de spinazie op. Giet de room erbij, zet het deksel opnieuw op de pan en laat ongeveer 3 minuten stoven. Roer de groenten door elkaar en kruid met peper en zout.

 

Leg de garnalen op de groenten en laat nog even doorkoken zodat alle smaken, maar ook de gele kleur van de ras el hanout, zich vermengen. Serveer in een mooie pan.

 

Noot: Recept van Pascale Naessens uit Nog eenvoudiger met 4 ingredieënten

Tip: Koop zuivere Ras el Hanout oa in Delhaize, niet deze voor couscous want die heeft een totaal andere smaak!