Toscaanse visschotel

Ingrediƫnten per persoon :

– 120-150 g zeevruchten
– 50g cherrytomaatjes gehalveerd
– 100g verse spinazie
– 1/4 ui fijngehakt
– 1 teentje knoflook fijngehakt
– 1el roomboter
– 50 ml (soya)room light
– 1tl Italiaanse kruiden
– Verse peterselie
– Peper en zout

Bereidingswijze:

Verhit een halve eetlepel roomboter in een pan en bak de knoflook circa 1 minuut. Voeg de zeevrichten toe en bak ze circa 2 minuten mee tot ze roze zijn. Schep de zeevruchten uit de pan en zet ze apart. Verhit de rest van de roomboter in dezelfde pan en fruit de ui 1-2 minuten. Voeg vervolgens de room toe en daarna de tomaatjes. Voeg als laatste de spinazie toe en lat deze slinken. Breng op smaak met peper en zout. Doe de zeevruchten erbij samen met de Italiaanse kruiden. Garneer met verse peterselie.

Smakelijk!

Uit het boek Koolhydraatarm genieten: Inspiratie voor koolhydraatarme levensstijl uitgegeven bij PowerSlim