Viskoekjes van gerookte vis en pastinaak

Nodig voor 4 personen:

3 pastinaken

40 ml olijfolie

400 g gerookte vis naar keuze (makreel, paling, forel)

20 g dille grof gehakt

20 g bieslook grof gehakt

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 citroen

1 ei

20g boter

Zo maak je het:

  1. Verhit de oven tot 180°C
  2. Wentel de pastinaak door de olijfolie en bestrooi met zout. Leg ze in een ovenschotel en laat ze 30 minuten in de oven goudbruin worden. Mix ze nadien in een keukenmachine tot een grove puree .
  3. Meng de grof gehakte vis, bieslook, dille, knoflook en het ei samen met peper en zout door de pastinaakpuree. Vorm koekjes van 6-8cm doorsnee en 2-3 cm dikte. Zet in de koelkast tot je ze gaat bakken.
  4. Verhit de pan met boter op het vuur en bak de koekjes tot ze goudbruin zijn en keer om, bak ze ook aan de andere zijde.

Mooi gerecht als brunch met gepocheerd ei erbij, maar de viskoekjes zijn op elk moment van de dag lekker. Kan geserveerd worden met een mengsel van zure room en mierikswortelsaus en wat rucola.